Ausztrália

Herald Sun: “A tündöklő Gina (Vettel autójának beceneve – a szerk.) megtáncoltatta a babákat. Tökéletesen kezdődött Gina és Seb kapcsolata az Ausztrál Nagydíjon.”
The Age: “Lélegzetelállító előadásával Vettel a 2015-ös szezon óta az első futamgyőzelmet ajándékozta a Ferrarinak. A verseny azonban megmutatta, hogy az F1 mennyire függ a bonyolult technikától.”

Németország

Berliner Morgenpost: “Vörös durranás. Vettel már az első futamon megtörte a Mercedes uralmát.”
Frankfurter Rundschau: “Vettel beköszönt. Gálaverseny után győzelem Melbourne-ben.”
Hamburger Abendblatt: “Vettel sikere vörös riasztás a Mercedes számára.”

melbourne_f1_fut_23

Olaszország

La Repubblica: “A vissza a jövőbe olasz változata. Újjászületés és feltámadás.”
Il Messaggero: “Ferrari – ez egy álom. És mindenekelőtt megváltás Sebastian Vettelnek. Nagy volt a nyomás rajta, mert régóta nem szállított győzelmet a Ferrarinak.”
Gazzetta dello Sport: “Elégedettség, de nem diadalittasság. Sebastian Vettel óriási ausztráliai győzelmével hatalmas örömet okozott a Ferrari szurkolóinak. De az előző szezon sebei még mindig égnek.”

Nagy-Britannia

The Daily Telegraph: “Vettel győzelme előrevetít egy epikus harcot Hamiltonnal. A Mercedes három éve szorongatja a Forma-1-et, de a Ferrari tegnap különleges tempóval és csellel kiszabadult.”
The Guardian: “Vettel és a Ferrari megtette az első lépést a hosszú úton. A generáció két legjobbja igazi csatát vívott Melbourne-ben. Ezt a párharcot akár az egész szezon során élvezhetjük.”
The Sun: “Katasztrofálisan kezdődött a szezon Lewis Hamilton számára. A bokszstratégia áldozata lett.”

 

melbourne_f1_fut_13

Franciaország

Le Monde: “Vannak vereségek, amelyek reményt adnak, ilyen Lewis Hamiltoné is. A Mercedes-pilóta, az Ausztrál Nagydíj favoritja a pole pozícióból rajtolt, majd második lett a ferraris Sebastian Vettel mögött.”
Le Figaro: “Vettel és a Ferrari újra a csúcson. A német 18 hónapos szünet után nyert ismét, s megelőzte a Mercedes kettősét Ausztráliában.”

Svájc

Tagesanzeiger: “Rákoppintottak a Mercedes orrára. Sebastian Vettel révén a Ferrari 553 nap után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett.”