A barcelonai teszteken a Ferrari volt az éllovas, a vörös autóé volt a tesztcsúcs, emellett kimondottan megbízhatóan is működött az SF70H, így sokan abban bíztak, hogy az olasz csapat idén megszorongatja, talán meg is veri a Mercedest.

Ennek fényében csalódást keltő volt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj első edzésnapja, hiszen Lewis Hamilton lazán fél másodpercet adott a mögötte másodikként záró Sebastian Vettelnek. A kérdésre, hogy ennyi-e a Ferrari csúcstempója, így felelt utólag:

“Remélem, hogy nem, de majd meglátjuk. Összességében nem fontos a mai nap, legalábbis a végső állás szempontjából. Úgy gondolom, nagyjából rendben volt a nap. Délelőtt volt egy kis probléma, ami miatt időt veszítettünk, lassabban kaptuk el a fonalat. Még javulhatunk. Az autó egyelőre nem érződik olyan jónak, mint kellene, amilyen valójában. Szerintem holnapra javulni fogunk.”

melbourne_f1_edz_29

Vettel kiemelte, hogy nem a Ferrari bélyegezte önmagát az idei favoritnak, ez csak a külső szemlélők állítása, elvárása volt.

“Kívülállóknak megvan a saját véleménye, hiába mondunk akármit, de ez van. Természetesen elégedettek voltunk a teszteléssel, jónak tűntek a köridők, de ez nem jelent semmit a szezonnyitót illetően, mi reálisan is álltunk ehhez. Ahogy mondtam, nem volt rossz nap, az autó nem sokat változott, és még javulhatunk.”

Ha nem is mondja ki, azért egyértelmű, hogy Vettel is abban reménykedik, hogy versenyre kelhetnek a Mercedesszel, ha viszont újabb csalódást kelt idényt produkál a Ferrari, a négyszeres világbajnok meggondolhatja, hogy hosszabbítás helyett a Mercinél folytassa 2018-tól. A napokban már többen pedzegették ezt, de ő maga elhessegette a lehetőséget:

“Külső szemlélő szempontjából meg tudom érteni a felvetést, de nekem egyelőre egyetlen célom van, az hogy előrébb vigyem a Ferrarit, és nem is hagyom, hogy bármi is elvonja a figyelmemet erről. A sikerhez lépésenként lehet eljutni, nincs rövidebb út” – mondta az Auto Bildnek.

A négyszeres bajnok hozzátette, hogy “el tudja képzelni”, hogy a Ferrari lesz az utolsó F1-es csapata, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy jelenleg egyáltalán “nem gondol” a szerződésre.