A Mercedes harmadszorra fut neki címvédőként az új Forma-1-es idénynek, de az idei nagy szabályváltozások miatt, a teszteken látott eredmények alapján nem lehetnek olyan magabiztosak, mint ezelőtt. A csapatfőnök, Toto Wolff így beszél a hétvégi szezonnyitó, az Ausztrál Nagydíj előtt:

“Az elvárások kezelése külön művészet. Nem szabad túl alacsonyra tenni a lécet, de azért elszállni sem szabad. Az új szabályok miatt mindenki a nulláról indul. Lehetőségeket de kockázatokat is jelent ez minden csapat számára. Minden riválist komolyan veszünk, bármelyikük megtalálhatta a csodaszert. Nagyon okos szakemberek vannak mindenütt, a szakmájuk legjobbjai. Elég csak 2009-re gondolnunk, hogy lássuk, mennyire kiszámíthatatlan a Forma-1, hiszen akkor a Brawn megnyerte a világbajnokságot, miután a csapat a megszűnés széléről táncolt vissza.”

“Barcelonában annyi derült ki, hogy a csapatok közötti különbségek csökkentek, persze nem tudjuk a beállításokat, az üzemanyag-mennyiségeket.”

barcelona_teszt07_07

A Mercedesnél Lewis Hamilton mellett idén a Williamstől érkezett Valtteri Bottas vezet majd. Wolff nem kíván jóslásba bocsátkozni arról, mit láthatunk tőlük a szezon folyamán, de abban biztos, hogy a vezetésre nem lesz panaszuk:

“Lewis és Valtteri nagyszerű helyzetben van. Tiszteleten alapuló, barátságos viszonyuk van, a csapatmegbeszélések alapján eddig ez látszik. Izgalmas időszak ez számukra, ugyanis az új autók fizikai kihívást jelentenek. A tesztelésen ezt mindketten megtapasztalták, izgatottan várják a kihívást.”

“Az elmondásuk alapján nagyon durvák az autók, amilyennek a Forma-1-eseknek lenniük is kell. A szurkoló szempontjából – és a szívem mélyén a mai napig az vagyok én is – igazán különleges lesz, minden motorsport-rajongónak élőben kellene látnia az autókat.”