Kihasználva a szabályokban rejlő kiskapukat, minden csapat afféle cápauszonnyá alakította a motorborítását, ami jócskán elcsúfítja az autókat. A Red Bull megpróbálta elérni, hogy tiltsák be a megoldást, de a riválisok leszavazták a javaslatot.

Az új F1-es sportfőnök, Ross Brawn is megoldást keres a problémára. “Az új autók mutatósabbak, gyorsabbak, és erősebbek is. Több pilóta mondta, hogy fizikálisan is kihívást jelentenek, pontosan ezt akartuk” – mondta Brawn.

“De ahogy új szabályoknál mindig megesik, vannak apróságok. Ott vannak a népszerűtlen cápauszonyok az autók hátulján, szerintem ezekkel kezdenünk kell valamit.”

“Az új szabályok kimondott célja volt, hogy izgalmasabban kinéző autók legyenek a pályán, kár ezt elrontani apró részletekkel. A cápauszonyok az új szabályok velejárói, nem tervezetten jelentek meg, emiatt el kellene tüntetnünk őket.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke heteken belül eltüntetné a cápauszonyokat. “Talán még van időnk. Nagy kár, hogy ezek az elemek elterelik a figyelmet az új autók formájáról” – így Horner. “Nagyszerű lenne, ha meg tudnánk szabadulni tőlük.”

Ahogy korábban, ehhez egyhangú döntés kellene a Forma-1-es csapatok részéről, ezt pedig korábban sem sikerült megszerezni.