A Pirelli ezen a héten is folytatta gumitesztelését, a Ferrari fioranói pályáján próbálgatták az idei esőgumikat, vizes prototípusokat.

A teljes programot nem tudták végigvinni, ugyanis Sebastian Vettel kora délután a vizes pályán megcsúszott és a falnak küldte az autót. Az alábbi – eléggé – amatőr felvételen a baleset:

A baleset pontos okát nem tudni, de előfordulhat, hogy a német egy nem a legjobban sikerült prototípusszetten ment ki, esetleg a pályán olyan vízátfolyásra szaladt, amely a korábbi etapján még nem volt ott, és persze az F1-es gumik normális működési tartományán kívül eső, mindössze 5 fokos hőmérséklet sem segített.

A Ferrari közlése szerint a baleset előtt teljesített 40 körön sikerült “jó” adatokat gyűjteniük a Pirellivel. Vettelnek nem esett komoly baja a balesetben, mindössze a könyökét ütötte meg egy kicsit, azonban az autó sérülései elegendő pótalkatrész hiányában javíthatatlannak bizonyultak, ezért törölték a mai napra tervezett folytatást, amelyen a tesztpilóta Antonio Giovinazzi vezetett volna.