Múlt hétfőn jelentették be, hogy az amerikai Liberty Media megvásárolta a Forma-1-et, Bernie Ecclestone nyugdíjazásával pedig át is vette az irányítást.

A Liberty szinte minden területen azonnal konzultációkba, tervezgetésbe kezdett, az következő pár év minden bizonnyal a reformokról szól majd, de az F1-et felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt úgy véli, radikális változtatásokra nincs szükség.

“Úgy gondolom, hogy a Forma-1 most is nagyszerű. Az F1-nek kiszámíthatatlannak kell lennie, és a bajnoki küzdelem tavaly az utolsó kanyarig zajlott is. Biztos vagyok benne, hogy a Liberty Media hoz majd újdonságokat a kommunikációs platformok terén, ami új rajongókat szerezhet a sportágak” – mondta az egykori Ferrari-csapatfőnök a düsseldorfi Spobis konferencián, hozzátéve, hogy a Mercedes dominanciáját nem szabad hibának tekinteni.

“Pillanatnyilag a Mercedes dominál, de előtte a Red Bull, azelőtt a Ferrari, a McLaren, a Williams volt ilyen pozícióban, és ez más sportokban is jelen van, az atlétikában, a fociban is. Szóval gratuláljunk a Mercedesnek a sikereihez és bízzunk benne, hogy most már mások végeznek jobb munkát.”