A Forma-1-be a McLaren kizárólagos partnerek ént visszatért Honda 2015-ben csúnyán felsült az erőforrásával, és a fejlesztések után is a mezőny leggyengébb motorja volt az övék 2016-ban.

Tavaly nyár óta tudni, hogy a japán gyártó az idei évre az alapoktól újratervezett erőforrással próbálkozik majd, de úgy tűnik, semmit sem akarnak elkiabálni.

“Az erőforrás tekintetében a célunk az, hogy a Mercedes és a Ferrari számait hozzuk. Persze azt nem tudhatjuk, hogy ők mennyit javulnak majd” – nyilatkozta az F1-es projekt főnöke, Haszegava Juszuke a spanyol AS-nek.

A lap szerint 2017-ben a Honda is 1000 lóerős csúcsteljesítmény közelébe érhet. Erről és a konkrétebb célokról, azaz hogy a dobogós helyezések vagy a bajnoki címért való küzdelem-e az elvárás, is megkérdezték a gyártót.

“Nincs ilyen konkrét cél, a teljesítményről és hasonlókról pedig nem közlünk adatokat. A többi gyártó beérése a cél, de azt egyelőre nem tudhatjuk, mennyit fejlődik a Mercedes, a Ferrari és a Renault” – reagált a Honda szóvivője.

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Honda McLaren Sport