A McLaren hosszú évek óta neveli a belga Stoffel Vandoorne-t, aki 2015-ben példátlan fölénnyel nyerte meg a GP2-es bajnoki címet, tavaly pedig tartalékosként dolgozott a csapatnál, és amikor a Bahreini Nagydíjon be kellett ugrania, azonnal pontot is szerzett.

Jenson Button visszavonulásával utat nyitott Vandoorne-nak, így idén már ő versenyez Fernando Alonso mellett. A spanyolnak 2007-ben – szintén a McLarennél – komoly fejfájást okozott egy újonc, Lewis Hamilton, de azt mondja, cseppet sem aggódik az idei év miatt.

“Stoffellel idén nem leszünk ellenfelek a bajnoki küzdelemben, ugyanis más a cél. Egymás ellen is versenyzünk, de együtt is kell dolgoznunk, hogy a lehető legjobban lerövidítsük a csapat számára ezt a nehéz időszakot” – kezdte.

vandoorne_alonso

“Nagyon jó versenyző, friss vért hoz, igazán tehetséges, ahogy a GP2-ben és tavaly Japánban is bizonyította. De emlékszem, amikor visszamentem a Renault-hoz, ott volt Piquet. Aztán Grosjean, aki állítólag szintén nagyon gyors volt, aztán mégsem. Ugyanez volt a Ferrarinál Felipével éveken keresztül, de nem volt gyorsabb nálam. Aztán Kimi, a világbajnok, aki megint nem volt gyorsabb nálam. Szóval majd meglátjuk, mi lesz most, de én nem aggódóm, nem félek.”