A tavalyi Bahreini Nagydíjon ugyan már beugrott a sérült Fernando Alonso helyett, de az igai bemutatkozás, az első teljes Forma-1-es idény most következik Stoffel Vandoorne számára. A belga pilóta idén bizonyíthatja, mekkora tehetség, igaz, azt még nem tudja, meglesz-e az autója ehhez.

“Nehéz erre válaszolni, túl korán van még ehhez. Mindenesetre a McLaren fejlődik. Az elmúlt két idény nem volt könnyű a Honda számára, de nagy előrelépést értünk el, és bízunk benne, hogy folytatódik a trend. Remélem, hogy az autó versenyképes lesz és az élen küzdhetek majd” – nyilatkozta hétfőn Genfben egy szponzori eseményen.

Fernando Alonso tavaly a 10. helyen zárt a bajnokságban, a kérdésre, hogy ő is elégedett lenne-e hasonló eredménnyel idén, az újonc így felelt:

“Nem, nem a top10-be való bejutás a cél, győzni akarok. De azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez lehetséges-e. Talán idén még nem lesz az, de azért igyekezni fogok. A McLarennek jók a kilátásai, jó helyen vagyok. Hiszek a csapatban.”

Vandoorne a 2-es rajtszámot választotta a Forma-1-es pályafutásához, így indokolta:

“2010-ben a Forma-4-ben is ez volt a számom, amikor elkezdtem a formaautózást. Nagyon sikeres év volt, megnyertem a bajnoki címet, szóval bízom benne, hogy a 2-es idén is szerencsét hoz majd!

“Úgy érzem, készen állok. Nagyszerű formában vagyok, alig várom, hogy véget érjen a tél. Bárcsak holnap lenne a szezonnyitó!”