A Mercedes friss világbajnoka, Nico Rosberg november végén jelentette be, hogy visszavonul, így a csapat kénytelen volt versenyzővadászatba kezdeni. Az elmúlt egy hónapban számtalan név felmerült a Mercedesszel kapcsolatban, többek között még a MotoGP-legenda Valentino Rossié is.

Bár Rossi említése természetesen komolytalan volt, azért ötletet adott a csapatfőnök Toto Wolffnak, ezért az októberben már tesztlehetőséget kapott Jorge Lorenzo után az olasz motoros szupersztárt is a Mercibe ültetné, ahogy a ralivilágbajnokságon az elmúlt években a Volkswagennel taroló Sebatien Ogier-t is.

ogier_wrc_volkswagen

Sebastien Ogier

“A Forma-1 a szórakoztatásról is szól, ezért nagyon szívesen megnézném, mire képes az autónk volánja mögött Valentino Rossi és Sebastien. Igen, úgy gondolom, hogy szervezhetnénk nekik egy-egy tesztnapot” – nyilatkozta Wolff az olasz Gazzetta dello Sportnak.

Rossi a 2000-es években többször is tesztelt a Ferrarinál, komoly lehetőség volt, hogy az F1-re vált. Legutóbb, amikor a mercis teszt lehetősége először felmerült, így nyilatkozott:

“Nem is tudom, de mindenképp jó lenne! Ha (Wolff) hívni akar, tudja a számomat. Hogyan is mondhatnék nemet? Korábban volt szerencsém tesztelni a Ferrarival, sok jó barátom is van Maranellóban, szóval félig-meddig árulás lenne a dolog, de hogyan ne próbálná ki az ember a Mercedest, ha hívják?”

Lorenzo októberi, silverstone-i F1-es tesztje

Rossival ellentétben Ogier sosem vezetett még Forma-1-es autót, formaautózásban csak a belépőszintet jelentő F4-ben vezetett.

Ami Rosberg megürült helyét illeti, arra a williamses Valtteri Bottas az első számú jelölt. Egyelőre még folynak a tárgyalások, de a Williamsnél már felkészültek a távozására, vissza is hívták a 2016 végén visszavonult Felipe Massát. Ha Bottas valamiért mégsem megy a Mercihez, még mindig ott van a tartalékos ifjonc, az idén a Manornál nevelt Pascal Wehrlein.