Az egykori csapatfőnök Ross Brawn szerint az elkövetkezendő évek újabb radikális változásokat hozhatnak a Forma-1-es autók motorjait illetően. Már korábban is az utcai autókhoz igazodó, de valójában azoktól messze távol álló technológiákkal frissítették a sorozatot.

Ilyen volt, amikor 2014-ben bevezették a hibrid rendszereket, amelyek jelentősége várhatóan 2020-ra tovább növekszik majd. Brawn állítja, hogy ezzel kapcsolatban nagy válaszút előtt fog állni a Forma-1, hiszen a mindennapi használatra termett autók egyre inkább az elektromos hajtásláncok irányába fordulnak, amitől bizonyára sok rajongót vesztene a sport.

“Az elmúlt években mást sem tettünk, mint összehangoltuk az F1-et a közúti autókkal. Forradalom zajlik, és ezt kénytelenek leszünk lekövetni, mert 5 vagy 10 év múlva minden nagyon más lesz” – mondta Brawn. “Vagy el kell döntenünk, hogy továbbra is fontosnak tartjuk-e az utcai autókkal való rokonságot.”

Akár az is előfordulhat, hogy teljesen elektromos vagy éppen üzemanyagcellás Forma-1-es autók fognak körözni a pályákon. “A Forma-E remek sorozat, de az F1 szólt mindig a technológiai demonstrációról, és ezt továbbra is tartani kell” – így Brawn. Hozzátette, hogy még bizonytalan az irány, ami felé a sportág tart, ennek ellenére viszont csupán két év áll rendelkezésre a következő nagy változásig.