A 36 éves Jenson Button a szeptemberi Olasz Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy 2017-ben nem versenyez a Forma-1-ben, szabadságra megy, azonban a háttérből továbbra is segíti a McLarent, 2018-ra pedig opciója lesz a versenyzői ülésre.

Sokan úgy vélték, hogy a 2009-es világbajnok nem volt egyenes, és valójában visszavonul, ezt most, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt maga Button is megerősítette, nem fog már visszatérni.

“Úgy futok neki ennek a hétvégének, hogy ez lesz az utolsó F1-es versenyem, így a legjobb hozzáállni” – szögezte le a 2000-ben bemutatkozott angol a csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatón.

“Ezután többé már nem akarok az F1-ben versenyezni, ez a lényeg. Én az utolsó futamomként tekintek erre, remélem, hogy mindenki más is. Nem akarok úgy gondolni erre, hogy ez még nem az utolsó, mert bizony az. Tény, hogy van szerződésem 2018-ra, de pillanatnyilag nem tudom elképzelni, hogy versenyezni fogok akkor.”

“Az opció lényege az volt, hogy ha három hónap után, amikorra hülyére zabáltam magam, és következő lépésen gondolkodom, aztán rájövök, hogy hiányzik az F1, akkor ott legyen, de nem érzek ilyet, szóval ez a legutolsó futamom. Most így gondolom, aztán ki tudja, lehet, hogy másképp látom majd hat-nyolc hónap vagy egy év múlva” – hagyta nyitva a lehetőséget mégis a veterán.

button_bajnok_brawn_2009

Button a karrierjére visszatekintve így beszélt:

“Nyolcéves koromtól hosszú út vezetett idáig. Elkezdem a versenyzést, és minden arról szólt, csakis azért dolgoztam, hogy eljussak az F1-be, ahol aztán igyekeztem beteljesíteni az álmaimat, hogy végül szép emlékekkel távozhassak.”

“17 F1-es szezon után pedig van belőlük bőven, életre szóló emlékek, az pedig igazán különleges, hogy világbajnokként vonulhatok vissza. Két olyan csapatnál is versenyezhettem, amelyekről gyerekként csak álmodoztam, a Williamsnél és a McLarennél, az pedig egészen különleges volt, hogy egy privát csapattal nyertem meg a bajnokságot. Nagyon sok emlékem van, túl sok, hogy most felidézzem őket. De egyértelműen elégedetten távozom az F1-ből, örülök annak, amit elértem, és annak, hogy most elkezdődik az igazi életem.”

Bestcars