A Brazil Nagydíj előtt dőlt el, hogy Esteban Gutierreznek távoznia kell a Haastól, a mexikói helyére Kevin Magnussen érkezik. Gutierreznek gyakorlatilag két esélye maradt: a Sauber és a Manor, mindkét csapattal felvette a kapcsolatot.

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn társaságában már Brazíliában lefotózták Gutierrezt, de nem is csinál titkot a tárgyalásokból.

“Mindenki tudja, hogy melyik két lehetőség van még nyitva, tárgyalunk ezekről” – mondta Gutierrez. “Semmilyen döntés nem született még, talán a jövő héten lesz valami előrelépés.”

Gutierrez volt már a Sauber pilótája, 2013-ban és 2014-ben versenyzett a csapatnál. Marcus Ericsson helye ugyanakkor betonbiztosnak tűnik, Felipe Nasr pedig a hazai pályán szerzett kilencedik helyével jó eséllyel 30 millió dollárt nyert a Saubernek.

Gutierreznek egyébként volt egy emlékezetes jelenete a Brazil Nagydíjon: nagyon ideges volt, miután műszaki hiba miatt kihívták a bokszba, a csapatfőnök Günther Steinernek kellett helyretennie. Gutierrez szerint nincs ügy, csak a pillanat hevében történt a dolog, Steiner sem neheztel.

“Felkavarja az érzelmeket, amikor közlik valakivel, hogy oda az állása” – fogalmazott a csapatfőnök. “Tiszteletben tartom ezt, fájdalmas ez neki. De magyarázkodni nem fogok, nem akarok arról beszélgetni, hogy fair döntés született vagy nem.”

“Estebannal még fogok beszélni, mondtam is neki, hogy majd Abu-Dzabiban átbeszéljük ezt az egészet, miután lehiggadt.”

best-cars