A Benetton és a Ferrari egykori technikai igazgatója, a Honda/Brawn/Mercedes volt csapatfőnöke, Ross Brawn a Guardiannek adott interjút, amelyben egyebek mellett arról is beszélt, hogyan értesült volt kollégája és jó barátja, Michael Schumacher 2013. végi, súlyos agysérüléssel járó balesetéről.

“Skóciába tartottam az újévre, amikor hívott az asszisztense. Lefújtuk az utat, elmentünk meglátogatni. Szörnyű trauma volt a családnak, és számunkra is megrázó volt. Michael nagyon erős karakter volt, és egész pályafutása alatt csak egy lábtörése volt. Szörnyű, hogy épp a nyugalomba vonulása után történt ilyesmi” – mondta.

A kérdésre, hogy ma is látogatja-e még a hétszeres világbajnokot, így felelt:

“Igen. Látogatjuk, és azt reméljük, azért fohászkodunk, hogy egy nap felépüljön. Nemrég azt idézték tőlem, hogy javul az állapota, de nem úgy értettem, amit mondtam. A család magánügyként kezeli a lábadozását, és ezt tiszteletben kell tartanom. Szóval nem szeretnék beszélni az állapotáról, csak annyit mondok, hogy nagyon reménykedünk, hogy egyszer újra láthatjuk a régi Michaelt.”

Ezt olvastad? Schumacher megjelent az Instagramon.

best-cars