A hétvégi Brazil Nagydíjon Nico Rosberg világbajnok lehet, ha győz, vagy ha megfelelő kombinációban végez csapattársa, Lewis Hamilton előtt, ugyanakkor ha a némettel történik valami, a címvédő óriásit hozhat rajta, át is veheti a vezetést.

A helyzet nagyon kiélezett, a tét óriási, azonban a Red Bull pilótái nem lesznek tekintettel erre, mondták el csütörtökön Interlagosban.

“Hogy őszinte legyek, nem (fogok ezzel foglalkozni). A bajnokság majd alakul, ahogy alakul, nem hiszem, hogy nekünk segédkeznünk kellene benne. Attól, hogy ők egymással küzdenek, nekünk még nem kell lemondanunk az előzésről” – mondta Daniel Ricciardo, amikor erről kérdezték.

“Mindig is a megfelelő tisztelettel, de keményen fogok versenyezni. Ha versenyben leszünk velük, az azt jelenti, hogy a futamgyőzelemre is esélyünk van, ha pedig van esély, akkor azt megpróbálom kihasználni. Győz, aki győz, nekünk nem kell azzal befolyásolnunk a dolgokat, hogy kimaradunk a küzdelemből” – tette hozzá.

Max Verstappen is hasonlóan beszélt:

“Képzeljék csak el, hogy azt mondják a csapatuknak, ebből most kimaradok, csak szépen tötyögök mögöttük! Hát nem örülnének. Az ember mindig igyekszik tisztelettel versenyezni, nem ütközni, de a hozzáállásomon nem változtatok miattuk.”

A bajnoki éllovas Rosberg azt mondta, nem is számít arra, hogy a riválisok más elbánásban részesítik őt és Hamiltont: “Senki nem fog azért visszavenni, mert valaki a bajnoki címért küzd. Ugyanolyan rivális ő is, mint a többiek, ez a normális megközelítés.”

braz_f1_csut_02