Délután röppent fel, mostanra hivatalos: a Renault szerződést hosszabbított Jolyon Palmerrel a 2017-es idényre, az angol pilóta lesz a Force Indiától érkező Nico Hülkenberg partnere.

“Örömmel tartjuk meg versenyzőnkként Jolyont a 2017-es idényre is. Jolyon a szezon előrehaladtával bizonyította éhségét, hogy a csapattal közösen fejlődjön, az egyre erősebb teljesítménye pedig meggyőző volt számunkra. Bízunk benne, hogy Jolyon és Nico Hülkenberg párosa ígéretes erő lesz, amely eljuttathat minket a céljainkig. Jolyon érti a csapat szellemiségét, és minden munkatársát motiválja” – magyarázta a Renault Sport elnöke, Jerome Stoll.

“Jolyon és Nico párosa egyesíti a vérfrissítés és a folyamatosság előnyeit. Meggyőződésem, hogy Nico csapattársként Jolyont is még jobb eredményekre sarkallja. Köszönjük Kevin Magnussennek a 2016-os erőfeszítéseit, nagyszerű munkát végzett idén. A legjobbakat kívánjuk neki 2017-re és azután!” – tette hozzá, utalva a dán pilótára, aki a legfrissebb hírek szerint aláírt a Haashoz.

barc_f1_13

A 2014-es GP2-es bajnoki cím után 2015-ben a Lotus tesztelőjeként dolgozó, az enstone-iaknál idén F1-es bemutatkozási lehetőséget kapó Palmer így beszélt:

“A fellegek között járok, amiért a második szezonra is maradhatok a Renault-csapatnál, alig várom, hogy a pályán hálálhassam meg a bizalmat! Mivel 2015 óta Enstone-ban dolgozom, nagyon jól látom, micsoda fejlesztések zajlottak idén, ezért osztozom a csapat izgalmában a 2017-es idényt és az új autót illetően. Elég komoly tanulóév volt ez, de jobban teljesítek, mint valaha, és még képes vagyok fejlődni. Enstone és Viry borzasztóan motivált és lelkes a jövő év miatt, büszke vagyok, hogy én is részese lehetek ennek!”