Brit és német sajtóorgánumok tényként kezelik, hogy Ross Brawn újra munkát vállal a Forma-1-ben.

Az egykori Benetton- és Ferrari-sztármérnök, Honda/Brawn/Mercedes-csapatfőnök állítólag elfogadta a Forma-1 új amerikai tulajdonosa, a Liberty Media ajánlatát, leszerződött, hogy a sportkérdések első számú irányítójaként dolgozzon nekik, tárgyaljon a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a csapatokkal, részt vegyen a szabályváltoztatások előkészítésében, kidolgozásában stb.

A német Auto Bild Motorsport felveti, hogy Brawn érkezése Bernie Ecclestone F1-es pályafutásának végét is jelenti, ugyanakkor például a brit James Allennél az olvasható, hogy az angol szakember egyáltalán nem folyik majd bele a sportág üzleti oldalába, az egyelőre a 86 éves Ecclestone és persze a Liberty embere, Chase Carey asztala marad.

Brawn 2013 végén távozott a Forma-1-ből, mivel nem tetszett neki a Mercedes személyzeti politikája, Toto Wolff és Niki Lauda térnyerése, valamint Paddy Lowe alkalmazása. A 61 éves szakember az elmúlt pár évben többször is kijelentette, hogy csapatvezetőként vagy -alkalmazottként nem áll szándékában visszatérni, azonban az elmúlt időszakban több interjúban is pedzegette, hogy valamilyen általánosabb vezetői pozícióban el tudja magát képzelni.

“Soha nem mennék vissza egy csapathoz. Mindent elértem, amit egy csapatnál lehetséges, csak önismétlés lenne. Ugyanakkor a Forma-1 fejlesztése, jobbá tétele vonzó feladat lenne számomra. Ha engem kérdeznek, mi is kellene a Forma-1-nek, azt mondom, hogy egy terv. Egy három-, ötéves terv, azonban véleményem szerint a jelenlegi irányítási struktúra nem ideális egy ilyen terv kidolgozásához” – mondta a múlt héten a Daily Telegraph interjújában.