Noha a Ferrari bajnoki esélyekről beszélt a szezon előtt, az idén még futamgyőzelme sincs a csapatnak, sőt csak harmadik a konstruktőri versenyben. A látszólagos eredménytelenség ellenére Sebastian Vettel nem győzi elégszer elmondani, hogy mennyire hisz a csapatban, a német továbbra is optimista.

“Korábban része voltam már ilyen folyamatnak a Red Bullnál” – mondta Vettel. “Ott is elég sokáig tartott, amíg elkezdtek jönni az eredmények.”

“Az igazán komoly munka már 2005-ben elkezdődött, a futamgyőzelmek pedig 2009-ben kezdtek jönni, vagyis jóval később. Ugyanígy a Mercedesnek is sokáig tartott, amíg feljutott a csúcsra.”

“Mindig időigényes, ha egy csapat fejlődni akar, és fel akar jutni a csúcsra. Időt vesz igénybe, amíg az emberek igazán belejönnek a közös munkába, de ha egyszer minden összeáll, akkor az eredmnyek is jönnek.”

Vettel arra alapozza az optimizmusát, hogy látja a Ferrarinál zajló napi munkát, és azt, hogyan dolgozik a csapat. “Tény, hogy az eredmények egy ideje nem jönnek, ebben fejlődnünk kell, és dolgozunk is rajta.”

“Nem akarok erről túl sokat mondani, mert nem az én dolgom és felelősségem erről beszélni. A csapaton belül más embereket kellene megkérdezni, ők valószínűleg jobban el tudnák magyarázni.”

“Találni kell egy jobb, okosabb, könnyebb és hatékonyabb munkavégzési módot, és ezen a területen sokat léptünk előre. Ez a folyamat is időigényes, nem megy egyik napról a másikra.”