Az olasz sajtó annak idején nem győzte ostorozni a Ferrarit, hogy miért nem szabadul meg Alonsótól, most már a kétszeres bajnok spanyolt sírják vissza a lapok.

“Ismét a legjobbat láttuk Fernandótól, aki elé csak a McLarenje állít korlátokat” – idézte a La Gazzetta dello Sport Pino Allevit, az egyik legelismertebb olasz szakírót az Amerikai Nagydíj után. “Maranellóban még mindig sokan vannak, akik visszasírják az ő korszakát.”

Vettelről a Gazzetta azt írta, hogy “a teljesítménye nem volt rossz, de még mindig nagyon messze van a csúcstól, amelyet az autó már egyébként sem garantál.”

Nagy általánosságban most egyébként is Vettel fikázása, és Räikkönen dicsőítése a divat. “Kimi végig maga mögött tartotta Vettelt, amíg nem kellett feladnia a versenyt. Különböző stratégián voltak, de ismét meggyőző volt.”

A Corriere dello Sport “vörös katasztrófáról” írt, Vettel azonban mindezek ellenére újra mosolyog.

“Miért is ne tenném? A rossz hangulat biztosan nem segít az előrelépésben. Nem lehetek elégedett az austini tempóval, de pozitívum, hogy sokat tanulunk, ami hasznos lehet jövőre” – mondta Vettel a Bildnek.

“Hosszú távon gondolkozunk. Nem Donald kacsákkal és Miki egerekkel versenyzünk, hanem nagyon felkészült ellenfelekkel. Noha az út meredek és döcögős, biztos vagyok benne, hogy visszajutunk a csúcsra.”