Ricciardo a második helyen zárta a második szabadedzést, mindössze két tizedet kapott Nico Rosbergtől. Az ausztrál szerint sima napot zárt az istálló, akár a győzelemért is harcban lehet vasárnap.

“Ez volt az egyik legjobb péntekünk az évben” – mondta Ricciardo. “A hosszú etapos tempónk alapján legalább olyan gyorsak vagyunk, mint a Mercedes, vagy talán gyorsabbak is. De ilyet már mondtam korábban is az idén.”

“Ez csak péntek, de mindig biztató egy jó kezdés. Csak a szokásos finomhangolás vár ránk, nem kell órákon át dolgoznunk. Az egykörös tempónk rendben volt, szerintem tudunk még találni egy kis időt, de a Mercedesben is van még tartalék.”

Max Verstappen ötödik lett délután, de neki is tetszett a Red Bull versenytempója. “Az időmérő-szimulációm nem sikerült túl jól délután. Változtattunk néhány dolgon, de nem a jó irányba, ezért mindent vissza kellett állítanunk a hosszú etapjaim előtt” – fogalmazott a holland.

“Innentől jól működött az autó. A hosszú etapokon egy Ferrari volt előttem, és folyamatosan közelítettem hozzá, ami nagyon pozitív.”