Vettel a második szabadedzés végén szabálytalankodott, a bokszutca bejáratát jelző bóját rossz oldalról kerülte meg. Mivel az eligazításon világosan elmondták, hogy ez szabálytalan, Vettelt beidézték a felügyelők, és ki is osztották neki idei első megrovását.

A Ferrari teljesítménye egyébként is pocsék volt, egy kicsit elveszettnek tűnt a csapat. “Délután nem tudtam befejezni a gyors körömet, de nem számít, egyébként sem lett volna túl jó” – mondta az időmérő-szimulációján kicsúszó Kimi Räikkönen.

“Döcögős péntek volt, nem találtuk meg a helyes egyensúlyt. Nagy gond nem volt, de nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerettük volna. Előfordul. Ha rátalálunk a helyes beállításokra, ott lehetünk az elején.”

Vettel a megrovás mellett egyedi akciót is bemutatott még délelőtt, leesett a visszapillantója, a kezében tartva vezetett vissza a bokszba.

“Egy kis szárny leszakadt, amivel időt veszítettünk” – így a német. “Ennek a délutánra is hatása volt, mert nem lett meg a helyes egyensúly, és emiatt lépéshátrányba kerültünk.”

“Ideges volt az autó, nem voltam vele elégedett, de szombatra még javulhatunk. Egyelőre nem láttuk a teljes képet, remélhetőleg erősebbek leszünk.”