A Ferrari korábbi mérnöke, a tavaly távozott Luca Baldisseri elég sötét képet festett a maranellói csapat állapotáról, azt mondta, az elnök, Sergio Marchionne türelmetlensége miatt a félelem uralkodik az alakulatnál, ami megfojtja a kreativitást, ellehetetleníti a nyugodt építkezést.

Az Amerikai Nagydíj előtt megkérdezték a Ferrari csapatfőnökét, Mauruzio Arrivabenét a fentiekről, így válaszolt:

“Régi sztori ez már. Olaszországban a Ferrari olyan, mint a fociválogatott, bármekkora nyomás, bármekkora feszültség belefér, minden kritika megengedett. Ezzel kell élnünk. Néha egy kicsit messzire mennek a dolgok, de nekünk a saját dolgunkra kell koncentrálnunk. Mi csak megyünk a saját utunkon, a munkánkra koncentrálunk.”

“Ez is hozzátartozik, ha Maranellóról van szó, el kell fogadni, ha az ember a Ferrarinál dolgozik, akár tetszik, akár nem. A csapaton belüli atmoszféra teljesen más, mint hiszik, vagy mint amit az újságokban lehet olvasni.”

A héten egyébként már arról szóltak a hírek Olaszországban, hogy Marchionne keresi Arrivabene utódját, az ideiglenes technikai főnök, Mattia Binotto, de akár a mclarenes Eric Boullier is megkaphatja a posztot – igaz, az utóbbit határozottan cáfolták a wokingi csapat részéről.