Sebastian Vettel 2014 végén három évre írt alá a Ferrarival, az olasz csapat idény nyáron csapattársával, Kimi Räikkönennel is egy további szezonra hosszabbított, mindketten utolsó lekötött évüknek futnak neki a maranellói alakulatnál jövőre.

A Ferrari korábban mindig jóval idő előtt hosszabbított aktuális ászával, amikor azonban Vettelről kérdezték a csapatfőnököt, Maurizio Arrivabenét, az olasz meglepő nyerseséggel azt felelte, hogy a hosszabbítás nem adott, mindenkinek, így a német pilótának is meg kell dolgoznia érte.

A furcsa nyilatkozat után Austinban a négyszeres világbajnokot is megkérdezték a ferraris folytatásról.

“Épp eléggé leköt minket az utolsó négy futam és a jövő évi felkészülés, nem hiszem, hogy most fontos lenne olyan részletekkel foglalkozni, mint a szerződésem. A jövő év rendben van. Sok minden zajlik a gyárban, tudom, hogy nagyon szorgos munka zajlik, azt akarom, hogy erre koncentráljunk” – mondta.

A 2015-ös, három futamgyőzelmet hozó mézesheteknek idén vége szakadt, a Ferrari idén sem pole-t, sem futamgyőzelmet nem szerzett, ugyanakkor távozott a csapattól a korábban a jövő kulcsemberének tartott technikai igazgató, James Allison, az elnök, Sergio Marchionne türelmetlen, eredményeket vár, és állítólag már Arrivabene is készülhet az elküldésre, ezért talán az sem lenne meglepő, ha Vettel nem akar maradni Maranellóban.