A Ferrari az egész jól sikerült 2015-ös szezon után a Mercedesszel vívandó bajnoki küzdelmet tűzte ki célul, idén azonban egy pole, egy futamgyőzelem sem jött össze az olasz csapatnak, és mostanra már a Red Bull mögött 50 pontos lemaradásban állnak a konstruktőri bajnokság 3. helyén.

Olaszországban és másutt is a Ferrari újabb krízise, egyre nagyobb lemaradása a téma, de Sebastian Vettel szerint alaptalanok a túlzottan negatív hangok, a kritikák.

“Ha megnézzük a Mercedeshez mért lemaradást, az nagyjából végig stabil volt. Némelyik futamon egy kicsit közelebb, másokon egy kicsit messzebb voltunk. El kell ismerni, hogy az időmérőn elég nagy a lemaradás, de a futamokon már kisebb, ugyanakkor még mindig ott van” – magyarázta Austinban.

“A szezon kezdetén egyértelműen mi voltunk a második erő, de mostanra, az idény vége felé a tempót tekintve itt-ott már hátrébb csúsztunk. Szoros a verseny. De nem lenne fair azt mondani, hogy csúnyán lemaradtunk, egy-másfél tized nem nagy különbség. Szóval gyakorlatilag egy szinten vagyunk a Red Bull-lal, a célunk pedig az, hogy visszaszerezzük a konstruktőri bajnokság 2. helyét.”

VETTEL, Sebastian

Bár nagyon sokan úgy vélik, hogy a Ferrari lejtőre került, utat veszített, ezt bizonyítja a technikai igazgató James Allison nyári távozása és a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene bukását illető folyamatos pletykák, de Vettel szerint nincs baj a színfalak mögött.

“Nagy elvárásokkal futottunk neki az évnek, de rá kellett jönnünk, hogy nem érjük el a kitűzött célokat. Jó néhány futamon nem jöttek össze a dolgok, de a csapat sosem esett szét. Még ha pechesek is voltunk, közbejött ez-az, szerintem mentünk tovább a saját utunkon, és ez így volt helyes. És továbbra is a jó irányba haladunk. Jó, ha időnként az eredmények is igazolnák ezt – néha igen, máskor nem -, de a lényeg, hogy szerintem mindenképp igazolnak majd minket.”