A Ferrari 2015-ös magára találása nagy öröm volt a szurkolóknak és az olasz márkát irányító Sergio Marchionne elnöknek is, de az idei évre célként kitűzött bajnoki küzdelem helyett a Scuderia egy futamot sem nyert, és nagyon úgy fest, hogy a konstruktőri bajnokságban csak a 3. helyen végeznek a Mercedes és a Red Bull mögött.

Ha hinni lehet a pletykáknak, a 2014 legvégén érkezett csapatfőnök, Maurizio Arrivabene széke már tavasz óta inog, a legfrissebb hírek szerint pedig már egyértelműen az utódot keresi Marchionne.

Olasz források szerint az elnök és Arrivabene viszonya végleg megromlott, a csapatfőnöki poszt első számú várományosa Mattia Binotto lehet, aki a technikai főnök James Allison nyári távozása óta igyekszik irányítani a csapat műszaki tevékenységét.

arrivabene_marchionne

A spanyol Marca szerint nem feltétlenül házon belülről érkezik az új csapatfőnök, a lap úgy tudja, a McLaren-Honda versenyfőnöke, Eric Boullier neve is felmerült.

A Ferrari-krízisek idején újra és újra felröppen az egykori Benetton/Renault-főnök, a 2008-as szingapúri “crashgate” miatt száműzött Flavio Briatore neve is, természetesen ezúttal is vannak, akik a nagy hangú olasztól várják a maranellói alakulat megmentését.

“Marchionne sokat szán az F1-re, de ez a sportág rohadék, azt, aki nem ismeri eléggé, ki fogja készíteni. Minden évben a Ferrari következő évében bízunk. Pedig nem a pénzen múlik, mindenük megvan. Az a baj, hogy az elmúlt két évben nem került új ember a csapathoz, ha valaki távozik, nem pótolják. Szerintem ebből következnek az eredmények” – mondta Briatore a napokban egy rádióinterjúban.