A Red Bull idén megnyerte a Spanyol Nagydíjat, miután a Mercedes két pilótája kiütötte egymást a rajt után. A bajnokcsapatot sem előtte, sem azóta nem fenyegette komolyan egyetlen rivális sem, legközelebb talán Daniel Ricciardo jutott ehhez legutóbb, Szingapúrban, amikor utolérte a gumikkal egyre inkább spórolni kényszerülő Nico Rosberget.

A Rosberg és Ricciardo között a befutónál mért fél másodpercnél kisebb különbség jól mutat, de a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, felesleges hirtelen újabb futamgyőzelmet várni:

“Szingapúrban elég közel jutottunk, fél másodperc hiányzott, hogy nyílt küzdelemben megverjük a Mercedest. Remélhetőleg adódnak még lehetőségek a maradék hat futamon, de a Mercedes minden pályán nagyon erős. Ahhoz, hogy győzzünk, valami rendkívülire lesz szükség, az időjárásra, a nagy gumikopásra vagy ilyesmire.”

Bár a maradék versenyhelyszínek alapvetően fekszenek a Red Bull autójának, a csapat nyíltan elismerte, sőt hangsúlyozta, hogy a legjobb esélyeik Szingapúrban lesznek, az az “ő pályájuk”.