A 2015-ös előzmények alapján a Mercedes óvatosan, a riválisok bizakodva érkeztek Szingapúrba, a Forma-1-es versenyhétvége első edzésén pedig tényleg nem volt olyan domináns a bajnokcsapat, mint a többi helyszínen.

Gyorsan meg kell jegyezni persze, hogy az első szingapúri edzés eredményei nem mérvadók, hiszen az időmérő és a futam is este van, míg a gyakorlás eltérő körülmények között, alkonytájt zajlik.

A puszta tény ezzel együtt az, hogy pénteken az első vér a Red Bullé, még pontosabban Max Verstappené volt, mögötte csapattársa, Daniel Ricciardo következett, míg a 3. időt a tavalyi győztes, a ferraris Sebastian Vettel érte el, a mercisek csak utánuk jöttek.

A két Red Bull-versenyzőt csak 49 ezred választotta el, Vettel már szűk fél másodpercet kapott Verstappentől, Hamiltonék pedig már hat tized feletti lemaradással zártak.

szing_f1_edz_02

A top10 második felében Kimi Räikkönen, a két Toro Rossó-s, a williamses Felipe Massa és a haasos Esteban Gutierrez sorakozott.

Az utcai pályán igen sokan érintőre vették a falakat itt-ott, de csak egyetlen komolyabb incidens történt: Nico Rosberg negyed órával a vége előtt ment orral a korlátnak a felüljáró alatt. A Mercedes nem sérült komolyan, csak az első szárny és a bal első gumi bánta, a német a defekttel is vissza tudott battyogni a bokszutcába.

rosberg_baleset

Nem ment ugyanez Jenson Buttonnak, aki még az edzés kezdetén, első körén állt le az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt, a McLarenjét a marshalok tolták be a bokszutca bejáratáig.

A mai edzésen Hamilton és Fernando Alonso próbálta ki a fejvédő glóriát az autóján.

szing_edz_1