Fernando Alonso a rendszeres dobogós, relative gyakori futamgyőztes Ferrarit hagyta ott 2014 végén, hogy a McLaren-Honda ígéretes új projektjénél próbáljon szerencsét. Az első év kész katasztrófa volt, idén lassanként látszik már a fejlődés. Alonso természetesen nem 10., 8., 5. helyekért igazolt a McLarenhez, futamgyőzelmeket, bajnoki sikert vár, de úgy érzi, már nincs messze, amikor ez valóra válhat. Szingapúrban így beszélt az érzéseiről:.

“Igen, az első győzelem ezzel a projekttel nagyon nagy dolog lesz mindannyiunk számára. Nem tudom, hogy enyém lesz-e a lehetőség vagy Stoffelnek jut, de amikor eljön az a nap, az első győzelem óriási eredmény lesz, hiszen a projekt kezdetén, a tavalyi téli teszten még 10 másodperces hátrányban voltunk, Ausztráliában 8,5 másodpercre és így tovább.”

alonso_mclaren

A McLaren tavaly szégyenszemre a konstruktőri bajnokság 9. helyén is zárt, de idén már meglehet a 6. hely. Alonso szerint fontos, hogy kézzelfogható eredménye van a munkának:

“Nagyon kell, hogy lássuk ezeket az előrelépéseket. Tavaly nagyon bíztunk a projektben, és az idei év elején is nagy bizalmat fektettünk bele, senkinek sem voltak kétségei azt illetően, hogy a McLaren-Honda előbb-utóbb győzni fog, de az, hogy most már versenyben vagyunk olyan csapatokkal, amikről elképzelni sem tudtuk ezt pár hónappal korábban, az, hogy Spában az egyik Williams és az egyik Ferrari előtt végezzünk, ez nagyon kellett a csapatnak. A gyárban, a csapatban mindenki látja már a kemény munka gyümölcsét, ez további motivációt jelent, mert tudjuk, hogy már az utolsó lépés jön.”

“De ahhoz nagyon keményen kell dolgoznunk a következő pár hónapban, fel kell gyorsítanunk a folyamatot, ugyanis a Forma-1-ben senki sem vár örökké. A dolgok gyorsan változnak. Jövőre új szabályok jönnek, aztán lehet, hogy két év múlva megint. Szóval nagyon gyorsan kell haladni, a Forma-1-ben nem lehet lazítani.”