Kvjatot a Spanyol Nagydíj előtt cserélte le a Red Bull Max Verstappenre, és ugyan az orosz maradhatott a Toro Rossónál, a kiscsapatnál sem sikerült maradandót alkotnia. Annyira nem, hogy Barcelona óta két pontot szerzett, szemben Carlos Sainz 26 pontjával.

Kvjat a nyári szünetnek nagyon rossz állapotban futott neki, akkor úgy érezte, nem sok jó vár rá a szezon végéig.

“Őszintén szólva nagy szükségem volt a pihenőre” – mondta Kvjat. “Összegyűlt a stressz, nagyon éreztem a nyomást, és ezt az egészet tetézték a saját gondolataim.”

“Egyszerűen besokalltam, ez az egész túlment egy bizonyos határon, de a nyáron ki tudtam üríteni az agyam.”

“Az előző két verseny a gyors spái és monzai pályával nem kedvezett nekünk, teljesen versenyképtelen volt az autónk. De sikerült kicsit optimalizálni a dolgokat, a mérnököm is sokkal nyugodtabb, amit jó látni.”

“Három vagy négy olyan verseny áll előttünk, ahol jobb eredményt érhetünk el, mert a pályák kedveznek nekünk. Így sem lesz könnyű, mindent jól kell csinálnunk.”

Kvjatot jövőre Pierre Gaslyra cserélheti a Red Bull, a hírek természetesen az oroszhoz is eljutottak. “A Forma-1 olyan sport, amelyben bármi megtörténhet. Az elmúlt hat hónap elég nehéz volt, nem kedvezett igazán a munkának.”

“Továbbra is hiszek magamban, szóval rendben vagyok. Élvezek minden pillanatot, amit a pályán töltök.”