A mclarenes Jenson Button az Olasz Nagydíjon jelentette be, hogy a jövő évben nem versenyez a Forma-1-ben, pihenőre megy, azonban 2018-ra opciója van a visszatérésre.

Az angol veterán 2006-2009 közötti hondás/brawnos csapattársa, a Forma-1-ből 2011 végén távozott Rubens Barrichello szerint jól döntött Button, a kihagyás pedig jót tesz neki versenyzőként is.

“Ő tényleg tudja, miről beszél. Ha valaki annyi időt tölt el a Forma-1-ben, mint ő, az élete nagyon beszűkül, mindig ugyanaz a rutin. Az ember szeretne a családjával lenni, de menni kell a szponzori eseményekre, a csapatközpontba, a szimulátorba… Button hamarosan 300 futamig jut, kétségünk se legyen, hogy ez szellemileg nagyon kimerítő. A pihenőév után lehetősége lesz erősebben visszatérni” – magyarázta a Motorsport.comnak a brazil, aki 1993 és 2011 közötti 322 futamával a Forma-1 történetének legtapasztaltabb pilótája.

button_massa

Button előtt két nappal egy másik veterán is bejelentést tett, Barrichello honfitársa, Felipe Massa közölte, hogy az év végén búcsút int az F1-nek.

“Massa visszavonulása nagyon meglepett, erre nem számítottam. Szerintem még nem volt itt az ideje, de csakis maga a versenyző tudja, mikor jött el a pillanat, hogy valami másba fogjon. Ahogy a közösségi médiában is írtam, a boldogság mindennél többet ér az életben, ő pedig boldog akar lenni. Én is boldogabb vagyok most, mint a Forma-1-es éveimben.”

Bár Massa nemrég kizárta, hogy hazaköltözne és az ottani színtéren versenyezne, a brazil stock car-szériában részt vevő Barrichello szívesen látná:

“Felipe Massát bármilyen helyzetben tárt karokkal fogadnák Brazíliában. Az F1-ből elveszítettük az egyik kedvencünket, de az autóversenyzésben nyertünk egy újabb hazai pilótát, akinek szoríthatunk valahol. A jövő évvel kapcsolatban nem merült fel a neve itthon, de szerintem a jövőben számíthatunk rá.”