A renault-s Kevin Magnussen hatalmas balesetet szenvedett a Belga Nagydíjon, amikor a verseny 6. körében az Eau Rouge tetején elvesztette irányítását az autó felett, és nagy sebességgel a szalagkorlátnak, majd a gumifalnak csapódott.

Az autó annak rendje és módja szerint ripityára tört, a kasztnit cserélni is kellett az Olasz Nagydíjra, míg a versenyző zúzódásokat-húzódásokat szenvedett. Úgy tűnik, az erőforrás járt a legjobban, ugyanis a csapat azt tervezi, hogy a hétvégi Szingapúri Nagydíjra vissza is szerelik.

“Valószínűleg Szingapúrban vagy Szepangban a pénteki edzésen újra használjuk majd Kevin spái erőforrását. Úgy tűnik, nem szenvedett komolyabb sérülést a balesetben” – közölte a Renault technikai főnöke, Bob Bell.

A szakember összességében is méltatta a Renault idei erőforrását, a fejlesztési munka eredményét:

“Az idény egyik sikersztorija, hogy milyen erős is a motor. Nem is csak a megnövekedett teljesítmény miatt, hanem a megbízhatóság tekintetében is. Viry-Chatillonban nagyszerű munkát végeztek!

Bell az idei, előre leírt, átmeneti év után bizakodva tekint a 2017-es idény elé:

“Minden a tervek szerint halad, a kasztni szabálymintáit leadtuk a gyártórészlegnek, hamarosan kezdődik a töréstesztelés is. A következő pár hónapban felpörögnek majd az események. Szívünket-lelkünket beletesszük a jövő évi autóba, komoly előrelépést szeretnénk elérni.”

A Renault 2016-ra újjáalapított gyári csapata idén egyetlen pontszerzést könyvelhetett el eddig.