A Pirelli három nagycsapat, a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes segítségével bonyolítja a 2017-es abroncsok fejlesztését célzó tesztjeit, ez a három alakulat épített ugyanis a jövő évi aerodinamikai szabályokhoz igazított öszvért a 2015-ös modelljeiből.

A Ferrarinál Jean-Eric Vergne és Esteban Gutierrez mellett mindkét világbajnok állandó versenyző, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen munkába állt már a teszteken, a Red Bull viszont “csak” a tesztpilóta Sebatien Buemit, a Mercedes pedig Pascal Wehrleint küldte pályára.

A Pirelli-vezér Marco Tronchetti Provera azt mondja, a többiektől is az ászokat várná, közös érdek, hogy a versenyzők végezzék a tesztet.

“A Ferrari elküldte a legjobb pilótáit, felteszem és remélem, hogy a többiek is így tesznek majd! Elsődleges fontosságú, hogy a legjobb versenyzők dolgozzanak. A tempó változásai miatt a legjobbaknak kell kitesztelniük a gumikat. Nekik van meg az érzékük ehhez. Egyelőre nem szerepelnek a menetrendben, de én nagyon szeretném az ő neveiket is ott látni” – magyarázta az Autosportnak a cégvezér.