Jenson Button Monzában bejelentette, hogy 2017-ben szabadságra vonul, a Forma-1-ben csak háttérmunkát végez a McLarennél, a versenyzői ülését Stoffel Vandoorne-nak adja át, míg 2018-ra opciója lesz a visszatérésre.

A 2009-es világbajnok egészen megkönnyebbült és felpörgött attól, hogy a jövő évben a maga ura lehet, nem a versenyhétvégék rendezik az életét.

“Egyértelműen ez a helyes döntés, így sokkal többet leszek majd a családommal, ami nagy öröm. Újra gyereknek érzem magam, nagyszerű helyzetben vagyok. Bizonyos dolgokkal nem kell foglalkoznom, és olyan dolgokat csinálhatok, amiket mindig is szerettem volna. Nagyon jó érzés” – idézte az Autosport.

“Nem volt könnyű úgy dönteni, hogy nem indulok a Forma-1-ben, hiszen az egész felnőtt életemet itt töltöttem. A szurkolóimnak is furcsa lesz, de remélhetőleg megértik a helyzetemet, és amúgy is ott a lehetőség, hogy 2018-ban újra versenyezni fogok, amikor már győztes autóba ülhetek.”

Button 2000-ben, a Williams újoncaként

Button 2000-ben, a Williams újoncaként

A Forma-1-be való visszatérés, főleg 38 évesen, elég valószínűtlennek látszik egyébként, de Button ő képes lesz rá, ha úgy adódik.

“Szerintem semmi gondot nem jelent. A Forma-1-ben annyi korszakban versenyeztem már – V10-esekkel, V8-asokkal, V6-osokkal, más-más leszorítőerő mellett -, mint talán egyetlen már versenyző sem, szóval szerintem tényleg nem lesz probléma (az alkalmazkodás). Erősebb versenyzőként térek vissza, mert kipihenem magam. És kívülről más szemszögből is látja az ember a dolgokat, a csapattal is másképp dolgozik, szóval ez is egy plusz lesz, ha a visszatérés mellett döntök.”