Tavasz óta kering a pletyka, miszerint a Toro Rossó-s Carlos Sainz a Red Bull és a Renault együttműködésének keretében 2017-re átkerülhet a francia márka gyári csapatához.

A fiatal spanyol Red Bull-szerződésének meghosszabbítását már június végén bejelentették, de a dán BT napilap most újra elővette a renault-s szálat, arra hivatkozva, hogy Sainz Monzában a Renault motorhome-jában is járt.

A pilóta a francia Auto Hebdónak nyilatkozva cáfolt: “Szerintem a Red Bull pont azért hosszabbította meg a Toro Rossó-s szerződésemet, hogy elébe menjen az ilyen találgatásoknak. Jólesik, hogy számítanak rám, büszke vagyok erre. A Toro Rosso történetében nem sok pilóta szerződését hosszabbították meg ilyen korán.”

renault_f1

A Toro Rosso – leginkább az autóban dolgozó 2015-ös Ferrari-erőforrás miatt – egyre kevésbé versenyképes, de Sainz nem hiszi, hogy ártana a karrierjének, hogy még egy évet marad náluk.

“Ilyen a Forma-1. Még csak 22 éves vagyok. Mondhatnánk, hogy Valtteri Bottas vagy Nico Hülkenberg csapdába esett a csapatánál, de rám ez nem igaz. Még egy Toro Rossó-s év nem fog ártani a pályafutásomnak, épp ellenkezőleg, lehetőséget ad majd arra, hogy megmutassam, mit is tudok igazán.”

Az is segít majd ebben, hogy a Toro Rossóba jövőre már a Renault friss motorja kerül..

“A Renault minden egyes hétvégével közelebb kerül a Mercedeshez, a csapatnak pedig James Key vezetése alatt nagyszerű tervezőgárdája van. Az autónk összességében sokkal közelebb lesz a Red Bull Racingéhez” – állítja Sainz.

barc_f1_12

Az egyelőre kérdés, ki lesz a spanyol csapattársa. A Red Bulltól visszabuktatott Danyiil Kvjat jövője nem túl biztató, sokan biztosra veszik, hogy a GP2-ben egész szépen szereplő Pierre Gasly lehet az utód. Sainzot megkérdezték Kvjat küszködéséről is.

“Nem először láthatjuk, hogy milyen kemény az F1 világa. Danyiil egy nagyon tehetséges pilóta, de ő is tisztában volt vele, hogy folyamatos fejlődést kell mutatnia, különben készülhet a legrosszabbra. Az elmúlt években sokszor versenyeztünk egymás ellen, tudom, hogy mire képes. A Toro Rossóhoz visszatérve Monacóban gyors volt, Bakuban is. Egy kicsit talán megroggyant az önbizalma, de biztosan magára talál majd!”