A McLaren szombaton délután Monzában bejelentette, hogy a csapatnál 2010 óta szolgáló Jenson Button a szezon végén a háttérbe húzódik, 2017-18-ban fejlesztőként és tartalékosként segíti tovább a munkát, Fernando Alonso mellé pedig a saját nevelésű tehetség, Stoffel Vandoorne kerül.

Alonso így reagált a hírre:

“Az elmúlt két évben Jensonnal dolgoztam, nagyszerű munkakapcsolat volt és talán, nem is talán, biztosan kijelenthetem, hogy ő volt az eddigi legjobb csapattársam mind a teljesítmény, mind a mérnököknek adott visszajelzések tekintetében, nagyszerű volt vele a fejlesztési munka!”

“Jenson jövőre is itt lesz a csapatban, ez a legfőbb. Pozitívum, hogy jövőre Stoffel ül az autóba, friss ötletekkel vihetjük tovább a csapatot a maximumig, emellett Jenson is segít majd. Szóval jó hírek ezek számunkra, bizakodva tekinthetünk az Ausztrál Nagydíj elé.”

A két öreg róka tavaly felszökött a dobogóra Interlagosban, ha már másképp nem juthattak oda…

 

A jövő évre előléptetett 24 éves belga pilóta így beszélt a bejelentés kapcsán:

“Először is hadd beszéljek egy kicsit Jensonról! Jenson nagyszerű példakép bármelyik versenyző számára, nagyon fontos tagja ennek a csapatnak és nagyon örülök, hogy itt marad velünk. Tudom, hogy felbecsülhetetlen értékű lesz számomra a segítsége, remélem, hogy nagyon sikeres lesz az együttműködésünk!”

“Ami engem illet, gyerekkori álmom valósul meg. A Forma-1-be való bejutás egészen különleges dolog! Az első Forma-1-es szerződés aláírása… Nem is találom a szavakat. Jó ideje a McLaren-Hondánál vagyok már, és nagyon szerettem volna eljutni a Forma-1-ig. Nagyon várom a kihívást és szeretnék hatalmas köszönetet mondani Ronnak, amiért hitt bennem és versenyzőként ültet az autóba a jövő évben!”

vandoorne_monza

A 2015-ben a GP2-t példátlan fölénnyel megnyerő ifjonc azt mondja, idén nagyon sokat tanult Alonsótól és Buttontól.

“Nem lesz könnyű Jenson helyébe lépni. De készen állok a feladatra. Tartalékosként egész évben különleges helyzetből figyelhettem a két világbajnokot. Nagyon sokat tanultam abból, ahogy előbbre vitték a csapatot, ahogy az autó fejlesztésében segédkeztek, úgy gondolom, sikeresek lehetünk majd így hárman.”