Max Verstappen a számára hazai futamnak számító Belga Nagydíjon a 2. helyre kvalifikált, de a rajtnál el is szúrta a versenyét, amikor lassan indult, majd a La Source kanyarban a két Ferrari mellett akart elmenni a belső íven, a kerékvetőn, a reklámtáblán fordulva.

A három autó összeakadt, mindhárman visszaestek, Verstappen pedig később igen keményen akadályozta az előrekapaszkodni próbáló Kimi Räikkönent és Sebastian Vettelt.

A versenybírók ugyan nem vizsgálták-büntették a Red Bull tinijét, de a futamot követően a ferrarisok és még a Mercedes főnökei is kritizálták őt.

Verstappen igen dacosan szólt vissza:

“Szerintem ők szégyellhetnék magukat, mert nagyon tapasztalt pilóták, a baleset után mégis rám panaszkodtak” – mondta Räikkönenre és Vettelre. “Nem kéne ügyet csinálniuk belőle utólag. Felfoghatnák, hogy én sem vagyok boldog, amiért tönkretették a versenyemet!”

belg_f1_fut_22

Verstappen szerint teljesen egyértelmű, hogy Vettel volt a hibás a rajtbalesetben:

“Három autó is elfért volna. Amikor bebújtam Kimi mellé, ő elkezdett befelé szorítani. De ha Vettel nem fordult volna olyan szűken, hagyott volna még egy métert, akkor mindhárman elfértünk volna. A felvételen egyértelműen látszik, hogy Vettel kanyarodás közben meglöki Räikkönent, és utána Kimi lekoccol engem.”

Az ifjonc azt is nyíltan elismerte, hogy később szándékosan, bosszúból tartott be a két ferrarisnak:

“Ha elszúrják a versenyemet, akkor én sem fogom megkönnyíteni a dolgukat, ezt jobb, ha felfogják. Nem fogom azt mondani, hogy tessék, csak tessék. De ez már csak a rajtbaleset után volt. Ha az nem történik, akkor én sem lettem volna olyan agresszív és nem tolom ki Kimit.”

belg_f1_fut_20

Verstappen szerint mivel a versenybírók nem idézték be, Räikkönen leszorítása is rendben volt.

“Igen, egy kicsit fékeznie kellett, de a stewardok szerint rendben volt, szóval nincs ezzel baj. Úgy tűnik, hogy mostanában vörös posztó vagyok a szemében. Valahogy mindig egymásra találunk.”

“Monzában majd tisztalappal kezdek, próbálom hozni a lehető legjobb eredményt. Vettel jöhet beszélgetni, ha akar, de szerintem előbb fel kéne fognia, hogy mit csinált az első kanyarban.”