A McLaren valamikor szeptemberben dönt a 2017-es pilótafelállásáról, a nagy kérdés az, hogy megtartsák-e a hét éve hűségesen és megbízhatóan szolgáló Jenson Buttont, vagy helyette a versenyzői ülést egyre türelmetlenebbül követelő saját nevelésű újoncukat, Stoffel Vandoorne-t léptetik elő.

Bár az utóbbi a valószínű, egyelőre nem lehet biztosra venni, így a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ki is használta az alkalmat, hogy Belgiumban egy füst alatt megdicsérje a helyi ifjoncot és burkoltan lehülyézze a McLarent.

“Régóta figyelem Stoffel karrierjét. Láttam, ahogy az alsóbb kategóriákban fejlődött versenyzőként és emberileg is. Ha ma megnézzük, ott egy igazi személyiség, mindene megvan ahhoz, hogy igazi sztár legyen” – nyilatkozta a belga Het Laatste Nieuwsnak.

toto_wolff

“A srácnak helye van a Forma-1-ben. Ha nem lennék abban a szerencsés helyzetben, hogy Rosberg és Hamilton vezet nálunk, Stoffel ott lenne a kívánságlistám élén. Ha a McLaren elég hülye lesz ahhoz, hogy ne alkalmazza őt a jövő évben, én biztosan kerítek neki helyet egy másik csapatnál” – ígérte.

Vandoorne tavaly sosem látott fölénnyel nyerte meg a GP2-es bajnoki címet, idén a McLaren tartalékosaként a Bahreini Nagydíjon helyettesítette pontszerzéssel a szezonnyitón megsérül Fernando Alonsót, után azonban visszaült a kispadra és “csak” a japán Super Formulában ülhetett volánhoz.