A Belga Nagydíj második szabadedzése meglepetést hozott, míg a gyorsabbik Mercedes-pilóta, Nico Rosberg is csak a 6. lett, miközben a Red Bull versenyzői az első két helyen zártak, belgiumi születésű Max Verstappen otthon hozta az első helyet.

Az ifjonc maga is meglepődött az eredménytől, de nem bízza el magát a folytatást illetően, főképp, hogy a Mercikre nem került fel a szuperlágy gumi délután.

“A többiekhez viszonyítva nagyon jó volt a tempónk ma, jobb, mint vártuk. Nagyon örülök, hogy első lettem, de ez nem az időmérő, nem a verseny” – mondta.

A kérdésre, hogy mer-e álmodni arról, hogy otthon szerzi meg első pole-ját vasárnap, így felelt: “Nem szoktam álmodozni, egyszerűen teszem a dolgomat, aztán meglátjuk, hol leszek.”

Spában ezen a hétvégén szokatlanul meleg van, a Red Bull ifjú sztárja szerint ezért a gumikezelés lesz a kulcskérdés a versenyen.

“Általánosságban ez a pálya nagy kihívás a beállítások, az autó balansza szempontjából. Küszködtem egy kicsit, de aztán meglett a haszna, bejött az utolsó beállítási módosítás. Itt a gumiknak megfelelő beállítás lesz a legnagyobb kihívás, ez lesz a hétvége kulcsa.”