A McLaren idén csak tartalékosként alkalmazza neveltjét, Stoffel Vandoorne-t, azonban a GP2-es bajnoki címet tavaly sosem látott fölénnyel megnyerő belga jövőre mindenképp Forma-1-es versenyzői ülést akar.

Valószínű, hogy a 24 éves versenyző Jenson Button helyét kapja majd meg, de ha a McLarennél mégsem akad helye, akkor egyszerűen továbbáll, figyelmeztetett.

“A szerződésem 2016 végén lejár, szóval elég kényelmes helyzetben vagyok. Ha a McLarennél nem biztosítanak nekem ülést 2017-re, akkor mehetek máshova” – nyilatkozta a belga La Derniere Heure-nak.

A kérdésre, hogy a “máshol” jelentheti-e a Renault gyári csapatát, igennel felelt:

“Igen, de akár még máshova is. Még van pár szabad ülés, de ennél többet nem árulhatok el. Csakis annyit jelenthetek ki, hogy a jövő évre Forma-1-es versenyzői állást kell kapnom. Teljes szívemből remélem, hogy a McLarennél kapom meg ezt.”

Bár a Renault-nál a legutóbbi hírek szerint a Force Indiá-s Sergio Perez és a tesztpilóta, a Manornál a hétvégén bemutatkozó Esteban Ocon a favorit 2017-re, ha Vandoorne bejelentkezik, igen komoly esélye lehet, hiszen a főnök, Frederic Vasseur a GP2-es közös múlt alapján egy pillanat alatt igazolná őt.

renault

A Renault-val egyébként hírbe hozták még a sauberes Felipe Nasrt, a williamses Valtteri Bottast és Felipe Massát is, de a legfrissebb pletykák szerint az utóbbi már nincs képben, miután Vasseur és régi partnere, a brazil veteránt is menedzselő Nicolas Todt összeveszett.

Massának a Williamsnél is kifelé áll a rúdja, hiszen Button az esélyes arra, hogy a McLaren után a brit csapat “öregje” legyen, így a brazil már a Forma-1-en kívüli lehetőségeken is gondolkodik.

A finn Turun Sanomatnak nyilatkozva azonban a honfitársai között népszerű amerikai IndyCart kizárta: “Én egyáltalán nem vagyok oda az oválpályás versenyzésért, ugyanis túl kockázatos és a versenyző képességei is kevésbé érvényesülnek, mint a hagyományos pályákon.”

Más kérdés, hogy a lap szerint Massáért a WEC-ben sem kapkodnak: legutóbb a sorozat nürburgringi fordulóján járt, de sem a Porsche, sem az Audi, sem a Toyota nem ajánlott neki állást.

aus_ido_25