A Forma-1-ben 2017-ben alaposan átalakított, aerodinamikailag jóval hatékonyabb, jelentősen gyorsabb autók lépnek pályára. A Red Bull mindig is a legjobbak közé tartozott az aerodinamikai munka terén, ezért a McLaren-Honda versenyfőnöke, Eric Boullier őket tartja a következő szezon, az új szabályrendszer favoritjainak:

“Ami engem illet, mindenki másnál jobban tartok a Red Bulltól, ugyanis tudom, hogy nagyon tudnak autót fejleszteni” – mondta az Autosportnak.

A McLaren a 2015-ös vergődés után épp idén kezd lendületet venni, de Boullier nem tart attól, hogy a szabályváltozások kihúzzák alóluk a szőnyeget:

“Jó, hogy tiszta lappal kezdünk. Tudom, hogy képesek vagyunk jó munkát végezni. Mi nagyon is a változások mellett álltunk, mert hiszünk abban, hogy képesek vagyunk jó autót építeni, amivel még jobban felzárkózhatunk majd.”

“Új korszak kezdődik. Jelenleg egy ciklus legvégén járunk, a finomhangolásokkal próbálunk javulni, de a jövő évi nagyobb szárnyakkal, nagyobb diffúzorral a szélcsatornában a mostani egy helyett tízpontos javulások jöhetnek, minden egyes módosítás hatalmas nyereséget hozhat.”

aus_edz_05

Fernando Alonso az elmúlt időszakban többször is figyelmeztetett, hogy távozik az F1-ből, ha 2017-ben sem lesz élvezetes a vezetés, a versenyzés, de Boullier szerint nincs ok az aggodalomra.

“Biztosan jobban érzi majd magát, ahogy az összes többi versenyző is. Ha körönként négy másodperccel gyorsabb autót kapnak, sokkal jobb kanyarsebességeket, azt imádni fogják. És jövőre jobban kijön majd a versenyzői képességek közötti különbség, mert az autó sokkal gyorsabb lesz a kanyarokban. A jobb versenyzők egyértelműen jobbak lehetnek, a krém kerül az élre.”