A Belga Nagydíj a McLaren-Honda számára a 2015-ös idény egyik mélypontja volt, Fernando Alonso és Jenson Button is az időmérő első szakaszában búcsúzott, a versenyen pedig csak a sereghajtó Manor autóit tudták megverni.

Idén azért már jóval versenyképesebb a wokingi csapat, Alonso reméli, hogy a javulás eredményei a hosszú, a motorerőt jutalmazó spa-francorchamps-i pályán is megmutatkoznak.

“Spában erős csomagra van szükség mind a teljesítmény, mind a megbízhatóság szempontjából. A kör több mint 70 százaléka padlógázas, ami már önmagában kihívást jelent. Azonban az elmúlt futamok megmutatták, hogy a papíron számunkra nem kedvező pályákon is is képesek voltunk meglepni még önmagunkat is az ellenfelekhez viszonyított teljesítményünkkel.”

“A központban számított adatok elég jól egybevágnak a pályás tapasztalatainkkal, szóval bízom benne, hogy továbbvihetjük majd a lendületet, a maximumot hozhatjuk majd ki a hétvégéből. Spa mindig nagy kihívás, de ha sikerül mindent összehoznunk, pozitív hétvégénk lehet. Nem lesz könnyű futam, de ahogy mindig, most is mindent beleadok, hogy pontot szerezzünk.”

Alonso kiemelte, hogy a jó eredmény eléréséhez fontos lesz olyan pozícióban lenni, amelyből kihasználhatják mások esetleges bajait, a váratlan fordulatokat.

“Spában sok mindenre kell figyelni: a stratégiára, a gumikra, a fogyasztásra, a motorkezelésre és persze az időjárásra is. Itt mindig történik valami váratlan, jön valami drámai fordulat a versenyen, bízom benne, hogy képesek leszünk kihasználni ezeket!”