A Red Bull, pontosabban az idén már TAG Heuer néven használt Renault-motor folyamatosan javul, az autó egyre versenyképesebb, a járgányt pedig két kiemelkedő pilóta, az ereje teljében lévő Daniel Ricciardo és a szuperújonc Max Verstappen vezeti.

A párosnál eddig csak kisebb súrlódások voltak, a csapatra sem haragudott meg igazán egyik versenyző sem, de a Red Bull csapatfőnöke szerint a dolgok ebben a tekintetben garantáltan romlani fognak.

“Max és Daniel személyében az egyik, ha nem egyenesen a legizgalmasabb párosunk van a Forma-1-ben. Végső soron rajtuk múlik, mit csinálnak a pályán. A viszonyuk egyelőre még elég friss ahhoz, hogy ne legyen gond, de elkerülhetetlen lesz a változás, amikor két-három éve küzdenek egymás ellen. De úgy gondolom, hogy amíg nyitottan, őszintén kezeljük a dolgokat, egyértelművé tesszük a csapat céljait, gyorsan tudjuk majd orvosolni a zökkenőket” – magyarázta a Motorsport.com-nak Christian Horner.

verstappen_hun

A főnök elárulta, hogy Verstappen minden elvárásukat felülmúlta a Red Bull-os előléptetése óta:

“Szerintem senki nem gondolta volna, hogy Barcelonában rögtön megnyeri az első futamát. Komolyan, szenzációsan teljesít, amióta beült az autóba. Egészen lenyűgöző, hogy ilyen fiatalon ilyen éretten versenyez, megmutatta, hogy ő a jövő egyik sztárja. Nagyszerű versenyző, amit Monaco kivételével minden hétvégén bizonyított. A versenyrutinja, a képességei, az elszántsága mind világosan látható. A korral, a tapasztalattal pedig csak még jobbá válik majd, folyamatosan fejlődni fog.”

Horner már-már Verstappen 2019-es szerződéshosszabbítása miatt aggódik:

“Még csak 21 éves lesz akkor! A közös folytatás természetesen nemcsak az eredményeken, hanem a kapcsolatokon is múlik majd, remélhetőleg olyan környezetet biztosíthatunk számára, amelyben a maximumot hozhatja ki magából.”