A McLaren Jenson Buttonnal 2014 végén 1+1 éves szerződést kötött, az angol veterán opcióját élesítették is az idei évre, de 2017-re már/még nincs kontraktusa.

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy nem is lesz, hiszen a háttérben egyre türelmetlenebbül várja az előléptetést a saját nevelésű tehetség, Stoffel Vandoorne, aki világossá tette, hogy jövőre mindenképpen versenyzői ülést akar, ha nem a wokingi csapatnál, hát máshol.

A McLaren a fentiek ellenére sem jutott még döntésre, sőt nem is foglalkoztak a kérdéssel. A versenyfőnök, Eric Boullier így indokolja a kivárást:

“Egyszerű a válasz: a versenyzői tárgyalásoknak mindig van érzelmi aspektusa is a szurkolók, a szponzorok, de még a csapat tekintetében is. Nyolc hét alatt hat versenyhétvége következett, nehéz volt a nyár, szóval minek fájdítottuk volna a fejünket még ezzel is? Úgy döntöttünk, a leállás alatt sem lépünk, mindenki kipiheni magát, aztán a nyári szünet után leülünk és megbeszéljük, hogyan tovább.”

bah_07

Buttonnak a McLaren után a Williamsnél akadhat lehetősége – bár nem fognak rá várni, ha lemarad, kimarad -, de az sem riasztja, ha kipottyan a Forma-1-ből.

“Szeptemberben összeülünk, megbeszéljük, hogy akarok-e még a Forma-1-ben versenyezni, ők akarnak-e még a Forma-1-ben látni engem, meglátjuk, mi lesz a döntés. Még nem tudom, mi lesz, ha jövőre már nem leszek az F1-ben, hiszen a teljes felnőtt életem be volt osztva, aztán hirtelen semmi, de izgalmas is.”

“Ami a versenyzést illeti, szívesen kipróbálnék más kategóriákat. Nagyon szívesen indulnék a tartóssági vb-n (WEC), tetszik az ottani bajtársiasság, a csapatmunka, amellyel összehozzák a hosszú távú versenyre szánt autókat” – magyarázta a 2009-es világbajnok.

Buttont túrná ki

Vandoorne, Alonso, Button

Fernando Alonso mclarenes szerződése 2017 végén jár le, és ahogy a spanyol az elmúlt időszakban többször is elmondta, a jövő évi szabályváltozások pályán tapasztalható eredményeitől függ, marad-e azután. Ha jövőre is spórolni kell a gumikkal, az üzemanyaggal, nem lehet 100 százalékon nyomni, a kétszeres bajnok búcsút int majd az F1-nek, valószínűleg ő is a WEC-re nyergel át.