A 18 éves Max Verstappen Red Bull-os előléptetése, azonnali futamgyőzelme óta kész nemzeti hős Hollandiában, a lelátókon április óta fürtökben lógnak a narancs és piros-fehér-kékbe öltözött szurkolók.

A “Maxmánia” egyik különleges hajtása, hogy Max33 néven már desszert is született a fiatal Forma-1-es versenyző tiszteletére (nyitóképükön).

“Sosem volt még ilyen eredményes holland Forma-1-es. Verstappen Spanyol Nagydíjon aratott győzelme után találtam fel ezt a fogást” – magyarázta a wilhelminadorpi Katseveer étterem konyhafőnöke, Rutger van der Weel.

“A Max33-hoz Red Bull verek fel vajjal és tejszínnel, hogy az íze ne legyen olyan erős. A fehér pöttyös fekete tányér az aszfaltot jelképezi. A kerékvető krémsajt- és málnacsíkokból áll. A tetejére büdöskeszirmok kerülnek. A narancs Hollandiát jelképezi, az arany pedig a győzelem szimbóluma” – magyarázta az alkotó.

Verstappen idén futamgyőzelme mellett három másik dobogós helyezést is elkönyvelhetett, az idény felén túl 115 ponttal a bajnokság 6. helyén áll a Mercedes- és Ferrari-pilóták, valamint saját csapattársa, Daniel Ricciardo mögött.