Fernando Alonso öt, relatíve sikertelen idény után búcsút intett a Ferrarinak, hogy 2015-től az újjáélesztett McLaren-Hondánál versenyezzen.

Tavaly a döntés hatalmas melléfogásnak tűnt, hiszen a Ferrari futamokat nyert, miközben a McLaren sereghajtó szinten teljesített, idén már talán több ráció látszik benne, hiszen az olaszok újra a lejtőn vannak, míg a McLaren-Honda lassacskán, de fejlődik.

A kétszeres világbajnok spanyol másfél idény után sem bánja, hogy csapatot váltott, igaz, a bizonygatásából az is kiderül, valójában nem ahhoz az alakulathoz ment, ahol az igazi sikerek vártak volna rá.

“Igazam volt. Igazam volt, mert éreztem, hogy helyesen döntök. Hiába volt még két év a szerződésemből, 2014-ben éreztem, hogy az a helyes, ha megyek. Akármit is értek el 2015-ben, 2016-ban, vagy érnek el a jövőben, én fantasztikus időszakot éltem át ott, és jó érzéssel akartam távozni” – magyarázta egy friss megszólalásában.

“Évről évre stresszesebb volt, ugyanis nem jött a győzelem, pedig nem rajtam múlott. Örömöt persze nem jelent, hogy most sem nyernek, problémáik vannak, semmi rosszat nem kívánok a Ferrarinak, mert a szívembe zártam a csapatot. De ami a versenyzést, a harmadik világbajnoki címet illető ambícióimat illeti, ahhoz a Mercedesnél vagy a McLaren-Hondánál kell lenni. Így látom, ezt éreztem, amikor döntöttem.”

Alonso egyébként kopogtatott is a Mercedesnél, de ott nem kívántak vele érdemben tárgyalni.