Az orosz pilótát a Spanyol Nagydíj előtt fokozták le, a Red Bulltól visszaküldték a Toro Rossóhoz, azóta nem nagyon találja a ritmust. A Német Nagydíj időmérője után szinte már könnyes szemmel nyilatkozott, a futamon azonban nem ment rosszabbul, mint Carlos Sainz, egymás mögött értek célba.

Sokan lehetségesnek tartották, hogy Kvjatot már a nyári szünetben lecserélik, de ez Marko szerint badarság. “Danyiilnak mindössze egy-két jobban sikerült versenyre van szüksége, hogy visszanyerje az önbizalmát” – mondta Marko, jelezve, hogy az orosznak még nem kell tartania a kirúgástól, egyelőre tart a türelmi időszak.

A pilótapiac szokás szerint teljes lendületben van ilyenkor, a manoros Pascal Wehrleint például már a Haasszal kapcsolatban emlegetik. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint Wehrlein valóban remek pilóta, de kérdés, a Mercedes támogatottjaként mennyire illik egy Ferrari-motoros alakulatba.

Óriási kérdőjel a Renault 2017-es felállása is, szinte már minden szabad versenyzőt szóba hoztak a csapattal. A legújabb jelölt a GP2-ben versenyző Szergej Szirotkin, aki jelenleg is a franciák fejlesztőpilótája. Szocsiban, az első szabadedzésen lehetőséget is kapott a csapattól. Az orosz piacot fontosnak tartó Renault-nak volt már orosz pilótája Vitalij Petrov személyében.