A Ferrari a 2015-ös három futamgyőzelem után 2016-nak azzal futott neki, hogy a Mercedesszel küzdenek majd a bajnoki címért, azonban az olasz csapat egyetlen futamot sem nyert az első 12 forduló alatt, sőt, nyáron egyre inkább hátrébb csúsztak, mostanra már a második erőnek sem lehet nevezni őket. A Mercedes főnöke, Toto Wolff nagyon sajnálja, hogy a vörös autók nem jelentenek fenyegetést számukra:

“Forma-1-et a csapatok és pilóták nagy küzdelmei éltetik. A Ferrari egy nagyszerű brand, kompetens szakemberekkel, nagyon élvezetes lett volna ellenük küzdeni a pályán. Valamiért azonban az elmúlt futamokon nem teljesítettek a tőlük elvárt szinten.”

“Szerintem nagyon jó lenne a Forma-1 számára, ha a Ferrarival harcolhatnánk, és ha furcsának is is tűnik, én alig várom, hogy így legyen! Nagyon remélem, hogy magukra találnak és összecsaphatunk.”

Bár a technikai főnök, James Allison a múlt héten távozott Maranellóból, Wolff szerint a Ferrari komoly ellenfél lehet majd a nagy szabályváltozásokat hozó 2017-es évben.

“Szerintem nem szabad leírni a Ferrarit. Egyértelműen nehéz időszakuk van, de úgy gondolom, hogy ezért korán át is álltak a 2017-es felkészülésre. Egy ilyen erőforrásokkal és ekkora szenvedéllyel rendelkező csapatot sosem lehet leírni. Én így gondolom.”

bah_fut_20

A Ferrari helyett a Red Bull lehet a Mercededes fő üldözője a szezon második felében.

“Nem ijedtünk meg a Red Bulltól. Arra számítottunk, hogy nehéz lesz a Magyar Nagydíj, a Red Bull erősen szerepel majd, de nem így történt. Valójában mi voltunk nagyon erősek, ugyanúgy, mint Silverstone-ban. Hockenheimet viszont simán hoznunk kellett volna, de nem így volt, szóval nem egyértelmű a kép.”

“Jövőre biztosan nagyon versenyképesek lesznek, sőt már az idény második felében is, kétségem sincs efelől. Folyamatosan mondogatom, hogy nagyon szokatlan, hogy egy csapat nyerje meg szinte az összes futamot, ahogy mi tesszük két és fél éve, szóval nem fog ez örökké tartani” – magyarázta a Merci-főnök.