Két évvel ezelőtt az akkor még a Forma-3-a Európa-bajnokságban küzdő, majd a címet megnyerő Esteban Ocon a Lotus F1-es utánpótlásprogramjához tartozott, de 2015-re a francia pilótát átvette a Mercedes.

Ocon egy újabb csavarral visszakerült az idén már újra a Renault gyári csapataként működő enstone-i alakulathoz, igaz, csak kölcsönben van náluk, a DTM-ben továbbra is a Mercedes színeiben versenyez, és a Renault mellett a Mercedesnél is végzett Forma-1-es tesztet.

ocon_mercedes

Olyan jól, hogy a Merci főnöke, Toto Wolff azért lobbizik a Renault-nál, hogy 2017-re versenyzőt csináljanak Oconból.

“Esteban kifogástalan személyiség, kedves és intelligens fiatalember, az autóban pedig kiemelkedően teljesít. Két szenzációs tesztnapot teljesített velünk Silverstone-ban, láthattuk, hogy (Hockenheimben) a pénteki szabadedzésen ugyanazt hozta, mint Magnussen, szóval nagy jövő vár rá” – szögezte le az osztrák.

“Nagyon remélem, hogy a kollégák is látják ezt, különben visszavesszük tőlük” – fenyegette meg viccelődve a Renault-t.

A Renault jövő évi felállása a silly season egyik nagy kérdése, hiszen az idén alkalmazott Kevin Magnussen és Jolyon Palmer mellett a elérhető lehet a Force Indiá-s Sergio Perez (ő az egyik favorit), a williamses Felipe Massa és Valtteri Bottas, és persze Ocon is.