A Magyar Nagydíjon a haasos Esteban Gutierrez időbüntetést kapott, amiért nem engedte el elég gyorsan a futamot vezető Lewis Hamiltont. A mexikói pilótára aztán a vasárnapi Német Nagydíjon a Red Bull-os Daniel Ricciardo tett gúnyos megjegyzést a lekörözése közben: “Imádom ezt a srácot, ő a kedvencem!”, amire a csapattól megkapta, hogy “Nyugi, nem rág pikkel, mindenkivel ezt csinálja”.

A futam után megkérdezték Gutierrezt a fentiekről.

“Daniel morcos volt? Rendben, beszélni fogok vele. Meglep a dolog, mert láttam az előttem haladókat és láttam az is, hogy ő érkezik hátulról, de elég messze volt. Aztán elvettem a gázt, két másodpercet benne hagytam a körben. Igazán igyekeztem, eszem ágában sem volt senkit feltartani vagy ilyesmi. De ha neki gondja volt a dologgal, beszélni fogok vele, ugyanis tényleg nem akartam rosszat senkinek.”

Bár Ricciardo azt állította, Gutierreznek már több versenyző is szólt a kék zászlók miatt, a mexikói szerint ez nem igaz.

“Lewisszal beszéltem, de ezen kívül nem volt semmi… Magyarországon megkaptam a büntetést, ezen kívül mit lehet tenni? Most nem is büntettek. Nem csináltam semmi rosszat, nem tartottam fel senkit. Rendben, mögöttem volt, de nem zárkózott fel. Ha két másodperccel jön mögöttem, és elveszem a gázt, akkor én négy másodpercet veszítek, ami már a helyezésembe kerülhet, azért a saját érdekeimre is gondolnom kell.”

gutierrez_01

A kérdésre, hogy Hamilton végül bocsánatot kért-e tőle a hungaroringi középső ujjas beintésért, Gutierrez igennel felelt:

“Igen, bocsánatot kért, én pedig elmondtam, hogy előtte sosem büntettek még feltartásért. Sőt, a csapattól többször is megkaptam már, hogy előzékeny voltam a kék zászlóknál. Szóval elhatároztam, hogy igyekszem majd a lehető legkevesebb időt veszíteni az ilyen esetekben.”

Az idén még pont nélkül álló Gutierrez a Német Nagydíjon épp lemaradt az áttörésről, az erős hétvége zárásakor a 11. helyen intették le.