A McLaren versenyzőinek ugyan nem sikerült a Q3-ba jutniuk a Német Nagydíj időmérőjén, de a futamon Jenson Button és Fernando Alonso is a top10-be kapaszkodott, mégsem lett kettős pontszerzés a vége.

A Honda erőforrása túl szomjas volt Hockenheimben, a szuperlágy gumikkal is spórolniuk kellett a végén, így Alonso végül kipottyant az első tízből.

“Nagyon húzós futam volt ez, talán az eddigi legnehezebb idén, főképp a végén, amikor a gumijaimnak annyi volt és a benzinnel is nagyon kellett spórolnom. Már a hétvége előtt tudtuk, hogy nehéz lehet. A végén elveszítettem a 10. helyet, nem lett meg a pont, amiben úgy reménykedtem” – nyilatkozta a spanyol.

hock_f1_fut_20

 

Buttonnak jobban ment a hajrá, még előzni is tudott, elkapta a teljesen elhasználódott gumikon haladó Valtteri Bottast, a 8. helyen intették le.

“Jó volt a rajtom, akkor sikerült több helyet nyernem. Utána már a gumik óvásáról szólt a futam, ugyanis gyorsabban koptak, mint vártuk. Az üzemanyaggal is eléggé spórolni kellett, főképp az utolsó 10 körben. A legvégén egyszer le is futottam a pályáról, mert annyira spóroltam, hogy nem voltak komoly lassításaim és teljesen lehűltek a fékek. Azért még sikerült elcsípnem Valtterit, jó érzés, hogy mindkét Williamset megvertem, de a nyolcadik hely volt a mai maximum.”

Button 4 pontjával a McLaren-Honda egészen felzárkózott a konstruktőri verseny 6. helyén álló Toro Rossóra, a hátrányuk mindössze 3 egység.

hock_f1_fut_21